HTML

Bódva-völgy - Cserehát Blog

Az ország egyik leghátrányosabb helyzetűnek mondott térségében rejlő lehetőségeket járjuk körbe gyakorlati szempontból. Hiszünk ebben a vidékben és szeretjük. Sőt, tenni is akarunk érte.

Friss topikok

A BOCS arcai 5/2.rész: Laki-Lukács Boldizsár/diffiKult

2015.02.10. 07:00 BOCS Mentorprogram

Alapvetően ötvös-restaurátor vagyok, emellett képeket készítek. Ötvösként ékszert javítok és steampunk ékszereket készítek a magam szórakoztatására és a megrendelők részére. Ezek mozgó, forgó fogaskerekekkel díszítettek, egy részük régi órák fogaskerekekből, mutatóiból, és egyéb apró régi dolgok alkatrészeinek felhasználásával készül. Úgyhogy akinek vannak ilyen otthon elfekvő, kidobásra itélt dolgai (régi fényképező, írógép, órák, különféle mechanikus szerkezetek) akkor én szívesen felhasználom!  Ehhez mostanában készült el a műhelyem, persze még sokára lesz kész annyira, amennyire én szeretném. Restaurátorként fém tárgyak rendbetételével, tisztításával, polírozásával foglalkozom (egyházi kelyhek, tálcák, gyertyatartók, csillárok, asztali díszek). Ezt is nagyom szeretem, hiszen nagy öröm nekem is, meg a tulajnak is, amikor a végén régi szépségükben lehet látni a régi dolgokat. Akinek vannak ilyen dolgai, az is kereshet, rendszeresen csinálok ilyeneket is.

 336682_10150458412877827_1304447676_o.jpg

 

 

Most jöjjenek a képek! Elég régóta fotózok, eleinte csak saját örömömre, később már megrendelésre is. Még az első megfizethető digitális tükörreflexes géppel kezdtem, azóta már sok gép és objektív után lassan megvan a felszerelésem, amivel minden felmerülő kérést, megrendelést meg tudok oldani. Hely hiányában a műtermem csak késő tavasztól őszig használható, amikor elég meleg van már. De ha kell, bárhová el tudom vinni, akár a megrendelő saját szobájába is, ha ott akar képet csináltatni, vagy ha otthon jobban, kötetlenebbül érzi magát. Készítek tabló képeket, hivatalos portrékat, család- és gyerek fotózást is vállalok, főleg ha valami kreatívabb dologra kérnek. Szeretek a szabadban fotózni, de ez ugye időjárás függő.

 

Ha saját stílusomban csinálhatom, akkor ilyen képek lesznek: (ezeket sokkal jobban szeretem csinálni, de ezek sokkal több munkával is járnak)

Ezenkívül otthon vagyok az épület, beltér, ételfotózásban is. A képeken a budapesti Édeni Vegán étterem, az Antiq Hostel, és az edelényi Templomkerti Kisvendéglő látható, meg az ott kapható ételekből egy pár kép. Designeri munkát is szoktam csinálni, hogy egységes látvány legyen mondjuk egy étterem weblapja, szórólapja, menüje. Logó és csomagolás designt is szívesen alkotok, amivel eredetibbé, megkülönböztethetővé válnak a termékek.

 

A saját munkáim sok photoshoppal, különböző technikákkal kerülnek a falra. Itt  is szeretem a régi anyagok használatát, keretnek, alapnak, meg a különböző nyomdai technológiákat. Ezeket a képeket már a készítéskor a falra képzelem el, ehhez tudni kell, mekkora méretű lesz a kép, milyen anyagra szeretném, milyen legyen a keret, meg a többi dolog, amiről még órákat lehetne beszélni. Egy-egy ilyen képhez néha nagyon sok kép kerül felhasználásra, mire elérem azt a hatást, amit szeretnék.

 

 

Kirándulásaim során természetképeket is készítek:

 

 

Van egy miskolci sorozatom is, amit Miskolcon a Művészetek Házában lehet megtekinteni majd Miskolc város születésnapján. Ezek a képek itt nézhetők meg:

https://www.facebook.com/pages/MaiMiskolcRég/242568792463460

 

 

A művészetek házában még lesz az idén két kiállításom, ahol megnézhetők lesznek a képeim nagyban is. Júniustól a természet és ember, portré, szeptemberben pedig a Cinefesttel egy időben a nagy súlyos koponyás csendéleteim vásznon, és ikonszerű fatáblára nyomott képeim lesznek megtekinthetőek.

Előtte Edelényben is lesz egy kiállításom.

A kiállítások pontos ideje a facebook oldalaimon. meg a http://bodvavolgy-cserehat.hu  oldalon lesz közzétéve, akit érdekel, az ott tud majd érdeklődni.

 

Nagyon sok munkámat meg lehet még nézni az alábbi oldalakon:

http://www.diffikult.com

https://500px.com/diffikult

https://www.facebook.com/diffikultphoto

https://www.facebook.com/boldizsar.lakilukacs/photos_albums

http://tkert.hu

http://www.keletiblokk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fotózás riport BOCS arcai BOCS Mentorprogram Laki-Lukács Boldizsár Varbóc diffiKult

A bejegyzés trackback címe:

https://bodvavolgy-cserehat.blog.hu/api/trackback/id/tr197142889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása