HTML

Bódva-völgy - Cserehát Blog

Az ország egyik leghátrányosabb helyzetűnek mondott térségében rejlő lehetőségeket járjuk körbe gyakorlati szempontból. Hiszünk ebben a vidékben és szeretjük. Sőt, tenni is akarunk érte.

Friss topikok

A BOCS arcai 7.rész: Géczi Noémi

2015.03.04. 16:35 BOCS Mentorprogram

1098307_640230639329291_2124530993_n.jpg

 

Szülővárosod?

Miskolcon születtem. Általános után felvettek az Avasi Gimnáziumba rajz-és vizuális kultúra szakra, ami nagy vágyam volt. Érettségi után pedig Budapestre mentem továbbtanulni. Elvégeztem egy OKJ-s díszlet- és jelmeztervező asszisztensi iskolát, majd a BKF-en szereztem diplomát öltözék szakon. 5 év sulizás után visszaköltöztem Miskolcra, mert a szívem is visszahúzott, meg elegem is lett a pesti folyamatos pörgésből. A fősuli utolsó évében megismertem a párom, aki Edelényben él, a hétvégéinket pedig Varbócon szoktuk tölteni. Ilyenkor én is kikapcsolódhatok és nyugodtan hódolhatok a hobbijaimnak, a rajzolásnak és a festésnek, meg persze, nem csak lazítunk, hanem mindenféle lekvárokat és szörpöket főzünk be (perpillanat) saját célra :)

Mivel foglalkozol?

Lassan 4 éve dolgozom a saját ruhamárkám kialakításán. Egyedi, kézzel készített (és festett) ruhákat és kiegészítőket csinálok, megrendelésre is. Szinte bármilyen elképzelést meg tudok valósítani (eddig nem nagyon volt ellenpélda), így olyan dolgokat készítek, ami nem jön veled szemben az utcán. Illetve múlt évben lett egy új szenvedélyem, a cosplay. Évente több alkalommal rendeznek Pesten úgynevezett AnimeConokat és az a cosplay lényege, hogy annak öltözöl be, akinek csak akarsz bármilyen filmből, játékból, sorozatból vagy rajzfilmből. Így egy-két napra más lehetsz és kiszakadhatsz a szürke hétköznapokból :) Az ismeretségi körömből elég sokan járunk ezekre a rendezvényekre és versenyzünk is az elkészült ruháinkkal. Eddig két alkalomból kétszer díjat is nyertünk, ami azért nem rossz átlag. Már mások is megkerestek cosplay ügyben, hogy egy-egy kedvenc karakterük ruháját készítsem el.

 

 Noémi munkáiból. További képek és információ: Mimi Clothing 

Az eddigi tapasztalataid alapján szerinted mi hozhatna változást abban, hogy növekedjen az emberek jól-léte, elégedettsége a térségben?

Ha lenne elegendő (és normális) munkahely, és nem éhbérért kellene az embereknek dolgozniuk. Illetve ha a nagy politikusok végre nem a kisemberek zsebében matatnának.

Mi a célod a BOCS programban?

Saját ruházati manufaktúra megalapításának üzleti tervét megalkotni.

Mik a további terveid a szakmai pályafutásodban?

Szeretném elindítani a saját ruhaipari vállalkozásomat, illetve dolgozom azon, hogy nemzetközi hírnévre is szert tegyek.

Mit szeretsz a legjobban ebben a szakterületben?

Azt, hogy mindig van hova fejlődni. Ki lehet próbálni új anyagokat és technikákat, olyanokat is, amik nem szerves részei a textiliparnak. Mindenhez csak fantázia kell, abból meg van bőven :)

Szeretnél a térségben maradni? Ha nem, milyen feltételeknek kellene megvalósulnia, hogy itthon maradj?

Már egyszer hazajöttem és nem igazán áll szándékomban elmenni. Persze az egy dolog, hogy én mit szeretnék, meg hogy mennyire fogják még tönkre vágni ezt az országot. Ha végképp ellehetetlenül itthon a helyzet, akkor mindenképp el kell innen menni, akármennyire is nem szeretnék, de persze akkor már jóval messzebb mennék, nem csak Budapestig.

Ki (volt) a példaképed, tanítómestered és miért?

Példaképem soha nem volt, inkább csak olyan emberek, akik befolyással voltak a munkáimra az évek folyamán. Gimnáziumban még teljesen más volt a jövőképem, nem is textillel szerettem volna foglalkozni, hanem animációs tervezőnek készültem és akkor eléggé Tim Burton rabja voltam. De aztán csúnya módon kibabráltak velem az Iparművészetin (ma már MOME) és le is tettem az egészről, teljesen elvették a kedvem.
Akik mély benyomást tettek rám igazából, azok a klasszikus (és mostani) zeneszerzők, mint például Chopin, Mozart, Rachmaninov, John Williams vagy Alan Silvestri. Nagyon szorosan kötődik a munkámhoz a zene, mivel zene nélkül számomra szinte lehetetlen alkotni, sokszor maga a zene ihlet meg.

Ha nyernél 1 milliárd forintot a lottón, mihez kezdenél vele?

Egy részét befektetném, a többiből pedig olyan gépeket és felszereléseket vennék a munkámhoz, amikre perpillanat csak a nyálamat csorgatom. De persze először el kellene kezdenem lottózni…

Hogyan képzeled el magad 20 év múlva?

Remélhetőleg lesz egy szerető családom és szuperül megélünk abból, amit szeretünk csinálni. Rosszabb esetben lesz egy lerakat macskám és szuperül megélek abból amit szeretek csinálni :)

Melyik három könyvet, filmet, zenét vinnéd magaddal egy lakatlan szigetre?

Egy napelemes töltőt, a laptopomat és a rajzpadomat vinném magammal. Hamarabb ülök le rajzolni, mint olvasni vagy filmezni, így a könyv és a film annyira nem lételem nekem. Zenéből meg nem elég három, kell az összes zeném :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: riport BOCS arcai BOCS Mentorprogram Géczi Noémi Mimi Clothing Varbóc

A bejegyzés trackback címe:

https://bodvavolgy-cserehat.blog.hu/api/trackback/id/tr737179251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása