HTML

Bódva-völgy - Cserehát Blog

Az ország egyik leghátrányosabb helyzetűnek mondott térségében rejlő lehetőségeket járjuk körbe gyakorlati szempontból. Hiszünk ebben a vidékben és szeretjük. Sőt, tenni is akarunk érte.

Friss topikok

Tájegységi értékeink 6. rész: RAKACA FORRÁS - Természetes Forrásvíz

2015.10.16. 18:00 Sári Anikó

Tudta Ön,

  • hogy a forrás vize egy természetesen úton felszínre törő karsztvíz, amely bakteriológiai tisztasága és kiváló kémiai jellemzői miatt minden korosztály által korlátlan mennyiségben fogyasztható?
  • hogy a palackozott „természetes forrásvíz” fertőtlenítőszert, tartósítószert és adalékanyagokat nem tartalmaz, hiszen a természetesen tiszta forrásvízben nincsenek vegyi anyagokkal elpusztítandó káros összetevők, és természetes mikrobiológiai tisztasága miatt nincs szükség a vegyi kezelésére?
  • A „természetes forrásvíz” megbízható minőségét és tisztaságát akkreditált laboratóriumokban rendszeresen ellenőrzik?
  • hogy palackozott természetes forrásvíz elnyerte a "GÖMÖR – TORNA ÉRTÉKE" megjelölést?

 img_5764_res_0.jpg

A RAKACA FORRÁS Kft-t 2012-ben alapítottuk magyar tulajdonú családi vállalkozásként azzal a szándékkal, hogy a Gömör – Tornai karszt, közelebbről a Tornai dombság és a Szalonnai hegység találkozásánál fakadó természetes forrás kitűnő vizét ismertté tegyük a térségben. Ezen keresztül pedig munkát, megélhetést biztosítsunk néhány itt élő család számára.

Úgy gondoljuk, hogy a forrásból fakadó, természetes formájában is fogyasztható kristálytiszta víz nagy kincs, és ezzel a kinccsel érdemei szerint kell bánni. Meggyőződésünk szerint ez a természetes forrásvíz egy helyi érték. Összetétele, stabilitása, ízvilága azzá teszi. Ezért lehet egyik büszkesége a térségnek a forrásvíztől is sokkal jelentősebb más helyi érték mellett. E forrás vízére is joggal lehetünk büszkék, és ezen keresztül egy kicsit magunkra is.

Miért ne fejezhetnénk ezt ki azzal is, hogy mi ezt fogyasztjuk, és ezzel kínáljuk a hozzánk érkezőt? Amikor valaki a "sajátjával" kínálja vendégét, üzleti partnerét – azt az embert már lényegében megnyerte magának. Ne irigykedjünk az összetartozás, egymásra épülés szép példáira más vidékeken, hanem valósítsuk meg mi, itt és most!

Családi manufaktúránk küldetésének tekintjük, hogy egyre többen megértsék ezt a törekvést, és érezzék az ebben rejlő - a termék egyszerű eladásán lényegesen túlmutató – tudati, közérzeti, közösségépítő lehetőséget. Mi abban is bízunk, hogy a helyi vállalkozások, a térség vezetőinek és civil szervezeteinek egymást segítő összefogása tudja leginkább támogatni ennek megvalósulását.

Azt is reméljük, hogy aki a Rakaca Forrás vizét issza, kíváncsivá válik a forrás szűkebb és tágabb környezetére is.

Palcsó László

Szólj hozzá!

Címkék: forrásvíz Szalonna Palcsó László Rakacai-tó Értéktár Tájegységi érték

A bejegyzés trackback címe:

https://bodvavolgy-cserehat.blog.hu/api/trackback/id/tr497880340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása